fbpx

Ratsasport 20 aasta pärast – kas hobumaailm jääb ellu?

Ratsasport läheb iga aastaga aina populaarsemaks, kuid nii nagu ka iga teise spordiga, selleks, et huvilisi jätkuks ja sport areneks, on vaja palju tööd teha. Nii füüsilist kui ka verbaalset.

Hobumaailm peab näitama ühtehoidmist selleks, et hobuste kaasamine sporti jätkuks ka tulevikus.

Horse&Hound artiklis räägitakse, kuidas ekspertide rühm arutas ühel Showing Council’i webinaril teemat „Kas me ratsutame 20 aasta pärast?“

Näitusenõukogu esinaine Jane Nixon ütles, et internet võimaldab inimestel üle kogu maailma vaadata rohkem hobustesporti kui kunagi varem, mis tähendab, et see on suure avalikkuse järelvalve all, sageli vaatajaskonna poolt, kes ratsamaailmaga kursis ei ole.

Ta juhtis tähelepanu otsustele, mis on tehtud teistes riikides; hüppevõistlus on paljudes Austraalia osariikides keelatud, Saksamaal on toimunud meeleavaldusi ja protestijad jooksid ringi 2019. aasta EM-il.

Dr Nixon ütles, et üheks lahenduseks oleks otstarbeks sobivate hobuste aretamine – kehaehituselt terved ning algusest peale korralikult käsitsetud ja koolitatud, et tagada nende sobivus teatud karjääriks.

“On oluline, et oleks selge pilt probleemist,” ütles Nixon. „Üha suurem osa lääne meediast leiab, et hobusega ei tohiks eetilistel, füüsilistel ja vaimsetel põhjustel üldse ratsutada. See väljakutse ei ole uus, kuid selle ulatus ja muutuste määr on tohutult kasvanud.“

“Status quo vaidlustamiseks peame oma mõtteviisi muutma,” lisas ta. “Muudatusi on vaja teha, kui nad on õigustatud, isegi kui see on keeruline või vajab investeeringuid teadusuuringutesse, et tõestada tõenduspõhist otsuste tegemist.”

Nagu varemgi, rõhutati, et sotsiaalse aktsepteerituse võti ei ole mitte ainult hobuste heaolu seadmine esikohale, vaid ka selle demonstreerimine avalikkusele.

World Horse Welfare’i tegevjuht Roly Owers ütles, et võidusõidus on mõnel koosolekul kasutusele võetud eeljooksud, lisades: “Lisaks inimeste südamete ja mõistuste võitmisele, on minu arvates asja iva ka suhtlusaspektis. See võib käitumist muuta, nii et inimesed ratsuta hobusega, kes pole päris õige selleks, ja kui inimesed teavad, et seda kontrollitakse, võib see tähendada pikaajalist käitumise muutust.“

Rõhutati hariduse tähtsust, nagu ka suhtlemist nii hobumaailma enda kui ka laiema avalikkusega.

Allikas: Hourse&Hound

Leave a Comment

0
    0
    Sinu ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi
    Scroll to Top