fbpx

Unistuse täitumine: Elu roosas ponifarmis

Järve ääres on õu ja õueringis harjab Milla Paloniemi fjordihobuse varsa. Nimi võib tunduda tuttav ja see ongi tuttav, sest teda tuntakse ehk kõige paremini Kiroileva Siili (“Neetud siil”) tegelase looja ja joonistajana. Pool aastat tagasi otsustas Paloniemi ellu viia oma pikaajalise unistuse oma ponifarmist ja kolis Teiskosse, Tamperesse. “Ma olen terve elu olnud ponitüdruk ja saingi lõpuks oma talu ja hobused! Huvitavad ajad andsid lõppu väikese lisatõuke,” ütleb ta. Talus elab praegu neli elanikku: noored islandi hobused Kromi ja Vessaharja, fjordihobune Hali ja vanem soome hobune Onni.

“Mu sõber ütles, et Saksamaal on ütlus “das Leben ist kein Ponyhof”, mis tähendab laias laastus, et elu ei ole ponitalu (soome keeles võib -olla on see tants roosidega). Aga mis siis, kui see tegelikult on?” Paloniemi nendib. “See mõte sünnitas selle koha. Nüüd plaanin igasuguseid tegevusi praegu ja ka tegevusi, mida hiljem ellu viin.”

Paloniemi vaimustus kirjutada ja joonistada, nagu paljudel teistelgi noortel hobuste entusiastidel, tuli Soome hobuste ajakirja Hevoshullu lugemisest ja eriti Rootsi joonistaja Lena Furbergi koomiksitest. Furbergi joonised on uskumatult üksikasjalikud ja lugusid on lihtne jäädvustada. Endised ponitüdrukud ja -poisid on praegu suuresti kolmekümnendates eluaastates, kuid põhimõtteliselt ei hakka hobusehullus isegi mitte vaibuma. “Kindlasti peaksite tundma ennast rohkem heas tujus! Eriti Lena vanemad koomiksid, nagu Spring Primrose, My Friend Grey, ajavad mulle siiani kananaha peale,” ohkab Paloniemi.

Milla Palonimi ja Ponifarmi uudiseid saate jälgida saidil life-is-a-pony-farm.com.

Elu on ponitalu

Facebook @Ponifarmi

Instagram @ponyfarmlife

See artikkel avaldati algselt saidil Playsson.net.

Leave a Comment

0
    0
    Sinu ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi
    Scroll to Top