fbpx

Ratsutamine hobina õpetab erinevaid oskusi

Hobustega õpite palju oskusi. Enamik neist koosneb muidugi hobustega tegelemiseks vajalikest oskustest, kuid lisaks neile õpetavad hobused inimestele palju rohkem. Loomadega töötamine arendab inimestel paljusid aspekte ja seetõttu on see igale lapsele, noorele või täiskasvanule soovitatav hobi.

Tänapäeval tehakse palju asju mobiilseadmetes, näiteks mängitakse ja sirvitakse lehti. Mängimine on levinud kõikides vormides. Kui aga nutiseadme kasutamine ja ekraani vaatamine pole aga hädavajalik, on hobustega tegelemine ideaalne võimalus aja veetmiseks. Garaažil pole telefoni vaatamiseks palju aega, mis on tegelikult suurepärane vaheldus kaasaegsete seadmete võimsusele.

Hobustega hobist on kasu kõigile ja kasu võib olla nii suur, et mõju on näha kõigis elu valdkondades. Kui teil on võimalus ratsutada, peaksite seda kindlasti proovima. Paljud võivad täiskasvanueas loomade juurde tagasi pöörduda. Hobustega leiad end hõlpsasti mugavalt ja lõdvestunult. Hobused on enamasti rahulikud loomad, kelle viipekeelt on huvitav jälgida ja tõlgendada. Nendega saate kogeda midagi ainulaadset.

Hobused õpetavad vastutustunnet

Tallides õpitakse eelkõige loomade hooldamise kohta, aga samuti ka vastutustunnet. Hobuste eest hoolitsemine hõlmab mitmesuguseid ülesandeid, nagu harjamine, söötmine ja talli puhastamine. Tallis saate kiiresti teada, kuidas oma hobuseid kohelda ja miks tuleks teatud ettevaatusabinõusid rakendada. Tallides julgustatakse harrastajaid tavaliselt initsiatiivi võtma ja neile õpetatakse õigeid tegutsemisviise.

Ratsakoolides hooldatakse hobuseid professionaalide juhendamisel. Sellest on omakorda kasu kogu eluks, sest samu oskusi saab hilisemas elus mujal kasutada. Kui hobuste eest on õpitud hoolitsema, juhtub sama kindlasti ka paljude teiste loomadega. Lisaks arendab hobustega töötamine suhtlemist, juhtimisoskust ja autoriteetide juhtimist.

Hobuste eest hoolitsemine õpetab ka vastutust. Ettevaatlik tuleks olla iga päev, sest elusloomad ei tea, kas on jõulud või jaanipäev. Hobuste eest hoolitsemine nõuab seetõttu entusiastilt entusiasmi selles mõttes, et kõik määratud tööülesanded tuleb täita kokkulepitud viisil. Vastutuse võtmine on eriti oluline ja isegi kui vastutus on üks neist asjadest, mida õppija alguses õpib, õpib ta seda praktikas.

Vastutuse õppimine on kõigile oluline, kuna seda oskust on vaja ka tööelus. Kindlasti tuleb igaühe elus ette olukordi, kus vastutust küsitakse. Mis oleks veel parem kui öelda, et ta vastutas hobuste talli eest.

Hobused on teraapilised loomad

Hobuseid kasutatakse lisaks traditsioonilistele ratsaspordialadele ka muuks otstarbeks. Nimelt on nad suurepärased, teraapilised loomad. Hobuseid kasutatakse palju taastusravi eesmärgil ja nad võivad aidata nii füüsilise kui ka vaimse taastusraviga

Soomes pakuvad hobusteraapiat tavaliselt erafirmad või väikesed ettevõtted. Hobuseid kasutatakse nii laste kui ka täiskasvanute rehabilitatsiooniks, näiteks vaimse tervise küsimustes. Hobused võivad aidata inimesel silmitsi seista erinevate emotsioonidega. Hobune kuulab. Terapeutilise loomana annab hobune inimesele ainulaadset rõõmu ja seega annavad hobused inimesele positiivse tunde, kuigi igapäevaelu on raske. Oma olemuselt tekitab hobune keskendumist ja hoolt.

Hobune võib olla depressioonis inimesele suureks abiks. Hobune ei mõista kohut ja aktsepteerib inimest sellisena, nagu see on. Hobusega koos olles võite olla täiesti teie ise koos kõigi oma plusside ja miinustega.

Hobuseid kasutatakse ka mäluhäirete raviks. Tullakse talli kui hobused on kohal, ning halva vaimse tervise käes kannatavad inimesed saavad oma päeva nautida. Lisaks on mäluhaigete heaolu oluliselt paranenud, kuna nad on saanud nende rahulike teraapialoomadega sisukaid töid teha. Dementsusega patsientidel on isegi täheldatud hobustega tegelemisel enesetõhususe suurenemist. Mõnikord võivad dementsusega patsiendid elu põhioskused unustada, kuid hobustega tegelevad patsiendid võivad erinevaid funktsioone hoopiski meelde jätta.

Hobused on rehabilitatsioonis väga olulised loomad ja nende kasutamine säästab tegelikult muid kulusid. Kuigi tänapäeval on hobuste niinimetatud füüsilise töö kasutamine tänapäevaste töömasinate ja sõidukite tõttu madal, on leitud, et teistsugune kasu on hobuste puhul hindamatu.

See artikkel avaldati algselt saidil Playsson.net soome keeles.

Leave a Comment

0
    0
    Sinu ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi
    Scroll to Top